Το οδικό «δαχτυλίδι» που μπορεί να αλλάξει τα Τζουμέρκα

imerida tzoumerka

Η πρόταση που έχει εκπονηθεί για την οδική σύνδεση Θεοδώριανων- Μελισσουργών, το «δαχτυλίδι των Τζουμέρκων» όπως αποκαλείται παρουσιάστηκε σε ημερίδα που έγινε στην Αθήνα.

Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκο.

Η ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ έχει εκπονήσει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια, υπολογίζει το κόστος των παρεμβάσεων από 13 μέχρι 21,5 εκατομμύρια ευρώ και θεωρεί ότι η κατασκευή του είναι απολύτως εφικτή.

Σύμφωνα με την ανάλυση, με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, θα χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να φτάσει κάποιος από τα Πράμαντα στα Θεοδώριανα, 45 λεπτά από τα Πράμαντα στο Αθαμάνιο και 75 λεπτά από το Βουργαρέλι στα Πράμαντα.

Η προκαταρκτική διερεύνηση και ο σχεδιασμός οδικής σήραγγας μεταξύ των οικισμών Θεοδωριάνων – Μελισσουργών αφορά σε ένα καινοτόμο έργο που ολοκληρώνει τον «δακτύλιο των Τζουμέρκων» και ενοποιεί τον χώρο, δίνοντας παράλληλα μια νέα σύνδεση από και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς/από το κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό έργο που επιτυγχάνει βέλτιστη περιβαλλοντική προστασία, λειτουργώντας ως σήραγγα βάσης.

Στην εκδήλωση όπου έγινε η παρουσίαση της πρότασης παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας  κ. Γ. Στύλιος, η   Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτής Άρτας κα. Ο. Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Άρτας από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Χ.  Γκόκας , ο Βουλευτής Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ κ Ι. Μπαλάφας , ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κιάμος , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών κ. Γ. Μανιώτης , ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ι. Σελτελές , ο Δήμαρχος Κεντρικών  Τζουμέρκων κ. Χ. Χασιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Τζουμέρκων κ. Ζώνιος , εκπρόσωποι των Αδελφοτήτων των Τζουμέρκων και  ο Γ. Μπαλάφας, Περ. Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Σύριζα-ΠΣ .

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Α. Ραβανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ