Το Λύκειο Ανατολής σε πρόγραμμα Erasmus + KA1 στη Βαρκελώνη

likeio anatolis

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1, το Γενικό Λύκειο Ανατολής υλοποίησε τη δεύτερη από τις δύο προγραμματισμένες κινητικότητες, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Ανατολής (Ζιώγα Στυλιανή, Πληροφορικής, Πέτση Μαρία, Αγγλικών, Ρίζου Μαρία, Φιλόλογος και Τρίμπου Γεωργία, Φιλόλογος), οι οποίες παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Social Media in the Classroom”.

Βασικός στόχος της επιμόρφωσης αυτής ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί τη σύγχρονη τεχνογνωσία για την υιοθέτηση και εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών κατευθύνσεων, την ασφαλή διδακτική αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και το γενικότερο χειρισμό θεμάτων αλλαγής νοοτροπίας στη σχολική τάξη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα όλων και κυρίως των νέων και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η παιδαγωγική τους αξιοποίηση, καθώς η χρήση τους στη διαδικασία της διδασκαλίας ενισχύει τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών των εκπαιδευτικών ομάδων.

Επιδίωξη του σχεδίου κινητικότητας ήταν να έρθουν οι εκπαιδευτικοί, μέσα από ποικίλες ομαδικές δραστηριότητες, σε επαφή με τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν, ως εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ενσωματώνοντάς τα στα μαθήματα τους.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα αλλά και διαφορετικές αντιλήψεις και κουλτούρες γνωρίζοντας έτσι καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και τη χρήση καινοτόμων εργαλείων- από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ιταλία, Γερμανία) τις οποίες πρακτικές θα μεταδώσουν αφενός στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου και αφετέρου στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από το φορέα υλοποίησης Europass Teacher Academy και με την απονομή βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης στις συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς.

Η συντονίστρια του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Στυλιανή Ζιώγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ