Το λιανεμπόριο έκλεισε, τα σούπερ μάρκετ πουλάνε…

agora smar

Την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία ενώ η ΟΕΒΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε ο αθέμιτος ανταγωνισμός να μην εξαφανίσει όλα τα επαγγέλματα.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει άμεσα τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται και να απαγορεύσει την πώληση από τα σούπερ μάρκετ προϊόντα όπως,  υποδήματα και ενδύματα, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καλλυντικά, είδη κήπου και άλλα.

Οφείλει η Κυβέρνηση να προστατεύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την επίθεση που θα δεχτούν από το πλήθος των μεγάλων αλυσίδων που μέσα και σε αυτό το  lockdown θα επωφεληθούν όχι μόνο να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους αλλά και να ισοπεδώσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή εργασιών και δεν μπορούν να αντιδράσουν για την επιβίωση τους», σημειώνει το Επιμελητήριο στην επιστολή του.

«Το γεγονός ότι τα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής θα παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, τα σουπερμάρκετ θα συνεχίζουν να πουλάνε διαρκή αγαθά, όπως παπούτσια, ρούχα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικές συσκευές και βιβλία, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το φωνάζουμε εμείς ως Εργοδοτικός Οργανισμός όλων των ΕΒΕ της περιοχής μας, όπως το φωνάζει και η ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδίες και Εμπορικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα και κρούομε των κώδωνα του κινδύνου ζητώντας Κυβερνητική Παρέμβαση  για να τεθούν όρια στα προϊόντα που μπορούν να πουλάνε τα σουπερμάρκετ (από παντόφλες και εσώρουχα μέχρι είδη σπιτιού και άνθη).

Συμπληρωματικά μέτρα στήριξης αλλά και υφιστάμενα μέτρα που ζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσω του τριτοβάθμιου οργάνου μας της ΓΣΕΒΕΕ μπορούν να εφαρμοστούν και να δώσουν δραστικές λύσεις ειδικά στις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις μήπως και σωθούν και διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην αγορά», αναφέρει η ΟΕΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ