Το φυσικό αέριο στα Γιάννινα.. Συνδέσεις εντός του έτους!

fisiko aerio roloi

Εντός του 2023 οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο.. Το σημαντικό βήμα έγινε από την ΔΕΔΑ με την εγκατάσταση του εργολάβου για την ανάπτυξη του πρώτου δικτύου αγωγών.

Η τροφοδοσία θα γίνει με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι δεξαμενές θα κατασκευαστούν στην Βιομηχανική Περιοχή και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών 120 χιλιομέτρων.

Κλιμάκιο της εταιρείας με επικεφαλής τον Συντονιστή Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δημήτρη Αυλωνίτη βρέθηκε στα Γιάννινα ενημερώνοντας για την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αιτήσεων πολίτες και φορείς της περιοχής.

Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και πέρα από μελλοντικούς οικιακούς πελάτες εκδηλώθηκε από δημόσιους οργανισμούς όπως τα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο.

Η εταιρεία θα εγκαταστήσει δεξαμενές στη ΒΙΠΕ ενώ θα κατασκευάσει δίκτυο αγωγών, ουσιαστικά έναν δακτύλιο στην πόλη από όπου εύκολα θα μπορούν να γίνουν επεκτάσεις προς τον αστικό ιστό.

«Το έργο ξεκινά και η πόλη των Ιωαννίνων εντός του 2023 θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Η εικόνα που έχουμε από την ζήτηση που εκδηλώνεται είναι αυτή που αναμέναμε και είμαστε σίγουροι ότι οι στόχοι μας θα υπερκαλυφθούν» δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Αναγνώρισε ότι κατά την διάρκεια της κατασκευής θα υπάρχει όχληση όμως η εταιρεία θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των σημείων που θα πρέπει να σκαφτούν για την κατασκευή του δικτύου.

Για την κατασκευή του δικτύου δεν απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ για τις δεξαμενές στην ΒΙΠΕ χρειάζεται άδεια από την Περιφέρεια.

Οι αιτήσεις για συνδέσεις με το δίκτυο  που θα κατασκευαστεί με προοπτική να αναπτύσσεται συνεχώς από την ΔΕΔΑ, μπορούν να γίνουν όλο το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ