Το είχαν γεμίσει με παράτυπους μετανάστες

Δεκατρείς παράνομους μετανάστες είχαν στοιβάξει σε ένα κλειστό φορτηγάκι, τύπου βαν και σκόπευαν να τους μεταφέρουν από την Σαγιάδα όπου τους παρέλαβαν στην Αθήνα!

Το κύκλωμα ήταν καλό οργανωμένο καθώς για την επιχείρηση χρησιμοποίησε άλλο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός, ώστε να ενημερώνει για τους αστυνομικούς ελέγχους.

Όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς έβαλαν τέλος στην δράση του κυκλώματος, συλλαμβάνοντας τρεις αλλοδαπούς, δύο άνδρες και μία γυναίκα που είχαν οργανώσει την λαθρομεταφορά ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός συνεργός τους.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο, στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ. Φορτηγό με οδηγό τον 24χρονο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) παράτυποι μετανάστες (ηλικίας από 24 έως 54 ετών), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να νομιμοποιούν την  είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στον κόμβο Νεοχωρίου της Εγνατίας Οδού, οι άλλοι δύο συλληφθέντες, διότι όπως προέκυψε επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος παρέλαβε τους δεκατρείς αλλοδαπούς στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατόπιν προσυνεννόησης με τον 31χρονο συνεργό του, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Αθήνα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα ενώ όπως προέκυψε οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλαν στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ