Το ΔΗΠΕΘΕ αποχαιρετά τον Γιάννη Θωμά

giannis thomas

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θωμάς, ένας ηθοποιός που άφησε το αποτύπωμά του στα Γιάννινα.

Ο Γιάννης Θωμάς, που γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Έδεσσας, κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους και είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με το Εθνικό Θέατρο. Εκτός από το θέατρο, είχε συνεργασίες τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, όπως η πρόσφατη στην παραγωγή “Το κόκκινο ποτάμι”.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού ανθρώπου και ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίκνων. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική  Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 Η Πρόεδρος Χριστίνα Κωτσαντή και τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ