Το Διάζωμα αποτιμά την Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου

dodoni diazoma

Στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ΙΣΤ’ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Διάζωμα.

Το κύριο μέρος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023  και ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» στη Φιλιππιάδα.

Ως κεντρικό θέμα της η φετινή Συνέλευση θα έχει την αποτίμηση της δεκαετούς πορείας από την «ιδέα» έως την υλοποίηση του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

«Η απόφαση για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου απορρέει από την επιθυμία μας να βιώσουμε την μεγάλη πρόοδο στα έργα αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια μέσω του προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) – Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Ένα καινοτομικό και ολιστικό πρόγραμμα για το οποίο συνεργαζόμαστε υποδειγματικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς, το Υπουργείο Πολιτισμού και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων, η Περιφέρεια της Ηπείρου, η Ήπειρος Α.Ε. και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα και κατά την διάρκεια των εργασιών θα διερευνηθεί η επόμενη μέρα της Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου εστιάζοντας στο τρίπτυχο:

α) λειτουργικότητα της διαδρομής,

β) βιωσιμότητα της διαδρομής και του φορέα λειτουργίας της και

γ) καθιέρωση δεικτών αξιολόγησης.

Η διασφάλιση του τριπτύχου θα μετατρέψει την επίσκεψη σε μια συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία και τη διαδρομή σε ένα ολιστικό προϊόν Πολιτιστικού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ