Το απόλυτο… μπάχαλο στο γαλάζιο στρατόπεδο των Ιωαννίνων!

Σε ένα απόλυτο… μπάχαλο οδηγείται η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων, το οποίο αναμένεται να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Για την εικόνα αυτή και για την κατάσταση που δημιουργείται υπάρχουν τεράστιες ευθύνες τις οποίες επωμίζεται το “κέντρο”. Και το κέντρο δεν είναι κάτι αόρατο και απρόσωπο. Είναι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία έχουν επωμιστεί το βάρος των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά προς το παρόν στο μόνο που παίρνουν άριστα είναι οι… διαρροές!

Η συζήτηση για την συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου άνοιξε πολύ νωρίς. Από τότε που κάποιοι ονειρεύονταν εκλογές στο δεκαοκτάμηνο και το ενδεχόμενο της λίστας (εκλογή χωρίς σταυρό) έβγαλε στο προσκήνιο δυο ντουζίνες υποψηφίους…

Όταν το δεκαοκτάμηνο παρήλθε οι περισσότεροι έβαλαν στην ντουλάπα τα κοστούμια που ετοίμαζαν και έκτοτε ξεκίνησαν οι λίστες των αρίστων, τα κριτήρια επιλογής, οι ονοματολογίες, εσχάτως και τα ηλικιακά κριτήρια!

Πράγματα που προκαλούν γέλιο στους σκεπτόμενους, ειδικά όταν συμβαίνουν σ’ ένα κόμμα που ευελπιστεί σε λίγους μήνες να γίνει κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις περιλαμβάνουν μαζί με το βουλευτικό ψηφοδέλιο και τις εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών. Και εδώ πλέον αποτυπώνεται το απόλυτο μπάχαλο, με τον κομματικό μηχανισμό να είναι κατώτερος των περιστάσεων..

Γίνεται δε ολοφάνερο ότι στην Αθήνα λειτουργούν πολλά “κέντρα” και το καθένα απ’ αυτά έχει διαφορετικούς συνομιλητές.. Ίσως πολλά να είναι εν αγνοία της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός ωστόσο που δεν την κάνει λιγότερο υπεύθυνη για την φαρσοκωμωδία της περιοχής!

Ο λαός έχει μία σοφή παροιμία… “Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς…” Και η Νέα Δημοκρατία, όπως με νόημα τονίζουν τοπικά στελέχη με εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις, θα προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να βρει υποψηφίους για τα ψηφοδέλτιά της… Και θα το κάνει με λύσεις ανάγκης!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ