Τμήμα Μηχανικών Η/Υ εναντίον Συγκλήτου για την ΕΒΕ

panepistimio ioannina

Την έντονη ενόχλησή του εκφράζει το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς το ίδιο εισηγήθηκε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής την οποία κοινοποίησε στη Σύγκλητο όμως εκείνη αποφάσισε να μην την διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε συνέχεια της κίνησης αυτής το Υπουργείο όρισε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για το τμήμα και επέλεξε οριζόντια την τιμή 0,80 όπως για όλες τις περιπτώσεις τμημάτων που δεν είχαν αποστείλει την πρότασή τους.

Το τμήμα όμως είχε προτείνει Ελάχιστη Βάση στην τιμή του 1,20 με εμπεριστατωμένη μάλιστα εισήγηση και εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για την στάση της Συγκλήτου.

Με ψήφισμα που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η Σύγκλητος αφαιρεί από το Τμήμα ένα ουσιαστικό εργαλείο υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδιασμού σχετικά με την ποιότητα και την αριστεία στα προγράμματα σπουδών.

Ακυρώνει το δικαίωμα του Τμήματος να έχει λόγο και να διαμορφώνει την πορεία του, γεγονός που προσβάλλει ευθέως τις προσπάθειες που καταβάλλει για ενδυνάμωση της θέσης του και ταυτόχρονα της θέσης του Πανεπιστημίου.

Πλήττει ενδεχομένων αναίτια την εικόνα του Τμήματος στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα σε εκείνα των υποψηφίων φοιτητών σε σχέση με ομοειδή τμήματα τα οποία εμφανίζονται με τον μέγιστο συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης στην τιμή του 1,20.

Με νέα απόφασή της η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών και Πληροφορικής εισηγείται εκ νέου την τιμή 1,20 για τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης και ζητά από την Σύγκλητο τη διαβίβαση της απόφασης στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να την ενσωματώσει στις τροποποιήσεις που θα γίνουν ως τις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα κοινοποιεί το ψήφισμά του και στο Υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ