Τινάζονται στον αέρα τα Πανεπιστήμια

PANE_ATHΣε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται τα Πανεπιστήμια με βάση τα τελευταία δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και όπως κάνει γνωστό το Συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Το Συντονιστικό της Συνόδου βάλει ευθέως εναντίον οργανωμένων συμφερόντων αλλά και μέσων ενημέρωσης καταλογίζοντάς τους ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Μετά τις συνεχείς παλινωδίες της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και παρά τις θετικές προθέσεις του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, δεν δόθηκε καμία λύση. Τα Πανεπιστήμια, και μάλιστα μετά το κούρεμα των λογαριασμών και των ομολόγων τους, δεν έχουν πλέον χρήματα για να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ακόμη κι αν υλοποιηθεί η υπόσχεση της Κυβέρνησης για χρηματοδότησή τους μέχρι τον Ιούνιο με το 50% των προϋπολογισμών τους.

Κατά την ίδια περίοδο, τα οργανωμένα συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση συνεχίζουν να βάλουν κατά των Πανεπιστημίων με τους αυτόκλητους και εν υπηρεσία κονδυλοφόρους τους.

Τους απαντάμε: Μακάρι να στεκόταν και το Κράτος όρθιο, όπως στέκονται τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μέχρι σήμερα.

Η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων, που είχε ήδη ορισθεί για την Τρίτη 10/4, θα προσδιορίσει τη θεματολογία, καθώς και το περιεχόμενο των θέσεων που θα υποστηρίξουν τα μέλη της στην Ομάδα Εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείο Παιδείας για να μελετήσει τις δυσλειτουργίες του Νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ