Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου πρότεινε ο Εισαγγελέας

kivotos

Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ζητά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, που διερευνούσε υποθέσεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του

ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, αποδομεί τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο καταγγέλλοντα οποίος -κατά τον ιερέα- υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης, προσκομίζοντας πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρουσει την σε βάρος του κατηγορία.

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιωνουν τις καταγγελίες» σημειώνει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Νομικός με την πρόταση του ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ