Την παραίτηση Δημητρίου ζητά ο Γιάννης Μήτσης

dimitriou dimitris

Την απεμπλοκή του Δημήτρη Δημητρίου από τα επιμελητηριακά του καθήκοντα, ουσιαστικά την παραίτηση από την θέση του Προέδρου, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» Γιάννης Μήτσης.

Ο κ. Μήτσης με ανακοίνωσή του εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Δημητρίου στον εκλογικό στίβο καθώς περιλαμβάνεται στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και του ζητά την παραίτηση από το Επιμελητήριο.

«Είμαι υποχρεωμένος για το καλό των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου μας, να ζητήσω δημόσια από τον κ. Δημητρίου να απεμπλακεί άμεσα από τα επιμελητηριακά πράγματα της περιοχής μας, για να μην κατηγορηθεί ότι εργαλειοποιεί τη θεσμική θέση του, αξιοποιώντας ενδεχομένως και άλλα μέσα που ως εκ της θέσεώς του, του παρέχονται, για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

Ο νόμος είναι σαφής (άρθρο 30 του ΠΔ26/2012) και ορίζει πως «Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί… πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων… νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου… δε μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους»…

Ως εκ τούτου, εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, όπως η προγραμματισμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, πρέπει να αποσυνδεθούν χθες… από τον προεκλογικό αγώνα του κ. Δημητρίου.

Περαιτέρω, μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων όσων υπηρετούμε τα επιμελητηριακά πράγματα της περιοχής μας, να την προστατεύσουμε από κομματικές ίντριγκες και αντιπαραθέσεις.

Τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από την πόρτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων» αναφέρει ο κ. Μήτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ