Την Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση με Καραμανλή

Την Δευτέρα «κληρώνει» για τον δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς. Η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην κατασκευή ενός δίιχνου άξονα έχει κινητοποιήσει τους Ηπειρώτες και για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργήθηκε ένα μέτωπο διεκδίκησης.

Στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή θα είναι παρόντες και οι πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Θα είναι εκεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης και εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννίνων, Ζίτσας, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου. Των περιοχών δηλαδή που άμεσα ή έμμεσα αφορά ο συγκεκριμένος οδικός άξονας.

Στη σύσκεψη θα ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο των μελετών. Μελέτες που αναθέτει από το 2011 το Υπουργείο Υποδομών και επί εννέα χρόνια η τύχη τους αγνοείται… Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα σχεδόν πέντε εκατομμύρια, κονδύλια από ευρωπαικά προγράμματα για την ολοκλήρωση των μελετών του συγκεκριμένου έργου και για την ωρίμανση του έργου.

Πέρα απ’ αυτό όμως για το οποίο όφειλε ήδη το Υπουργείο Υποδομών να έχει μεριμνήσει θα ξεκαθαριστούν και οι πολιτικές προθέσεις.

Οι Ηπειρώτες προσέρχονται στην συνάντηση με μία θέση.. Να μην δεχθούν εκπτώσεις στον αρχικό σχεδιασμό.

Άλλωστε ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα της Ιόνιας που έμεινε εκτός σύμβασης παραχώρησης και το έκτοτε το Υπουργείο κοσκινίζει χωρίς να μπει στον κόπο να ζυμώσει…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ