Τίμησαν την επέτειο οι Εν Ιωαννίνοις Μετσοβίτες

METSOBITESΣτην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της ΖΠΑ, πραγματοποιήθηκε η Επετειακή Εορταστική Εκδήλωση του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών και του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου, που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 Χρόνων Απελευθέρωσης του Μετσόβου και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ομιλητές ήταν, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Μιχάλης Τρίτος, που ανέπτυξε το θέμα: «100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου: Έπαινος Μετσόβου» και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Σταυρουλάκης με θέμα: «Κρήτες Αγωνιστές κατά την απελευθέρωση του Μετσόβου».

Οι μεστές και καθ’ όλα εμπεριστατωμένες ομιλίες, τόσο του κ. Τρίτου όσο και του κ. Σταυρουλάκη, άφησαν πλήρως ικανοποιημένους τους ακροατές, που το απέδειξαν με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου και ο Χορευτικός Όμιλος του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου εντυπωσίασαν με τη χορευτική τους δεινότητα και ενθουσίασαν το κοινό με την γεμάτη ζωντάνια παρουσία τους.

Χαιρετισμούς για την εκδήλωση απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλογιάννης και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.

Την εκδήλωση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Γεώργιος Καψάλης και Βενετσάνος Μαυρέας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Λευτέρης Δουβανάς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αποστόλης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Μετσοβιτών κ. Αποστόλης Μπίσας, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κισσαμιτών Αττικής κ. Ελευθέριος Λουπασάκης, ο εκπρόσωπος Κρητών και της οικογένειας Κλειδή κ. Κώστας Κλειδής, η ανηψιά του αγωνιστή Μπαλαντίνου κ. Ζηνοβία Μπαλαντίνου, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ. κ. Κώστας Βλάχος, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε ένα λιτό παραδοσιακό κέρασμα με κρητική τσικουδιά και ρακί και μετσοβίτικα τυριά, καθώς και χορός από τους παριστάμενους με τα μουσικά όργανα του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ