Τιμή για τον ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη

DRISKOSΕκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη θυσία του ποιητή και αγωνιστή Λορέντζο Μαβίλη, στο Δρίσκο. Ο Λορέντζος Μαβίλης, συμμετέχοντας ως εθελοντής, έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά των Τούρκων στο βουνό Δρίσκος, στις 28 Νοεμβρίου του 1912, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων. Ήταν μόλις 52 ετών, πάνω στην κορύφωση της πνευματικής του δημιουργίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τιμά τη μνήμη του ποιητή με σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων και την Τοπική Κοινότητα Βασιλικής.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα της Τ.Κ. Βασιλικής. Στη 11π..μ. στο Ύψωμα του Δρίσκου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ποιητή Λορέντζο Μαβίλη.

Θα ακολουθήσει στις 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Βασιλικής, ομιλία του Σχολικού Συμβούλου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων, κ. Πολυδεύκη Ασωνίτη, με θέμα: «ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ: ο Οραματιστής, ο Ποιητής, ο Ήρωας».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Σύλλογο Βασιλικής.

Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων: Γραφ. Δημ. Σχέσεων Δήμου Ιωαννιτών, τηλ.: 2651039110, 2651361107

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ