Τηλεδιάσκεψη λόγω πανδημίας..

ds ioannina

Την επιθυμία του Προεδρείου και της Δημοτικής Αρχής να επανέλθουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετέφερε ο Πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου απαντώντας στην κριτική- καταγγελία  που ασκήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμά Μπέγκα για την τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις μπορούν να γίνουν και δια ζώσης όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο το οποίο δεν απαγορεύει την σύγκλιση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα ανέφερε ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία με τις παρατάξεις και η πλειοψηφία των μελών του σώματος, κρίνοντας όλα τα δεδομένα, θεώρησε ότι είναι πιο ασφαλής, για υγειονομικούς λόγους, η τηλεδιάσκεψη.

«Δεν υπήρχε καμία μεθόδευση και δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση της δημοκρατικής μου ευαισθησίας» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου συμπληρώνοντας ότι η τηλεδιάσκεψη δεν στερεί, ούτε μειώνει τον διάλογο.

Η κ. Καλογιάννη έκανε γνωστό στο σώμα ότι η παράταξή της ζήτησε την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και συμπλήρωσε πως όσο υπάρχουν αυξημένα κρούσματα θα πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος ελλοχεύει. «Οφείλουμε ο καθένας χωριστά να προχωρήσουμε και να συνδράμουμε στον εμβολιασμό. Κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιαστεί και για όσο διάστημα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι προτιμότερο να συνεδριάζουμε μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρέπει όλοι μαζί να πειστούμε  και να πείσουμε όλους τους υπόλοιπους» τόνισε.

Εξέφρασε δε την ελπίδα το Δημοτικό Συμβούλιο να επανέλθει σύντομα στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ