Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους ψεκασμούς….

oyranosΟι ψεκασμοί στη χώρα με χημικά αέρια, ως θεωρία συνωμοσιολογίας, κάνει θραύση σε συζητήσεις «κορυφής και καφενείου», σε επιστημονικά πάνελ, ακόμη και στη Βουλή. Φανατικός τους οπαδός στο Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είναι σίγουρος ότι… μας ψεκάζουν. Είναι τόσο το ενδιαφέρον για το θέμα που το ερώτημα: «Ορισμένοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;» μπήκε και στις πολιτικές έρευνες δημοσκοπήσεων!

Μάλιστα στην τελευταία πρόθεση ψήφου του Σεπτεμβρίου 2013, της Metron Analysis, που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», στη σχετική ερώτηση το 33,3% των ερωτώμενων συμφωνεί με το ότι γίνονται ρίψεις χημικών, το 58,4% διαφωνεί και το 9%… δεν ξέρει/δεν απαντά.

 

Από το σύνολο (33,3%) αυτών που συμφωνούν με την ύπαρξη των «chemtraile», το 10,9% δηλώνει ότι ψηφίζει σήμερα ΝΔ και το 19,2% ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγαλύτερο ποσοστό, όμως, δηλαδή το 28,4% αυτών, παίρνουν τη θέση «άκυρο/λευκό/κανένα», ενώ ιδιαίτερα υψηλά νούμερα θετικής γνώμης απέναντι στα χημικά που πέφτουν στο κεφάλι μας έχουν οι ΑΝΕΛ με 6,1%, καθώς και το 15,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίοι φαίνεται να είναι πιο κοντά από όλους στη θεωρία των «chemtrails», όπως είναι γνωστοί αυτού του τύπου οι αεροψεκασμοί διεθνώς.

Οι γυναίκες περισσότερο, και ιδιαίτερα στις ηλικίες από 18-24 ετών, έχουν αυτήν την ανησυχία σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ οι αγρότες με τους εργαζομένους πιστεύουν πολύ στο παράδοξο φαινόμενο της «λευκής ουράς».

Κάθε φορά που ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του το χαρακτηριστικό ίχνος καπνού κοιτάζονται μεταξύ τους με νόημα κάποιοι πολίτες, έχοντας ακόμη μία απόδειξη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Δημιουργήθηκε μάλιστα και ειδική ομάδα δράσης κατά των «chemtrails», που θεωρεί ότι με τη ρίψη τους συντελείται γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας. Οι διαδηλώσεις και οι ποικίλες δράσεις τους ανάγκασαν σε παρέμβαση το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση τον Μάιο του 2012, ξεκαθαρίζοντας πως «καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος».

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αρχηγού ΓΕΑ κατακλυζόταν από e-mails πολιτών που κατήγγειλαν ότι αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που πετούν στον ελληνικό ουρανό αφήνουν πίσω τους «ουρές». Στον πειρασμό υπέκυψαν και βουλευτές που δεν διστάζουν να συζητούν για «ούφο στο Κοινοβούλιο»! Εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που διατράνωσε εντός των εδράνων τον σχετικό προβληματισμό του, παλαιότερα και ο έγκλειστος σήμερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε «καημό» γι’ αυτό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ