Τι μέλλει γενέσθαι με τις αποσπάσεις στη Θράκη;

SYNORAΑπαντήσεις με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις αποσπάσεις αστυνομικών στη Θράκη ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της από τη στάση της φυσικής ηγεσίας, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος για τις προθέσεις που έχει το επόμενο διάστημα.

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τελειώνουν οι αποσπάσεις και στο επόμενο δίμηνο μεσολαβούν εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, δεν υπάρχει ενημέρωση

i) για το αν θα συνεχιστούν οι αποσπάσεις

ii) των αριθμό των αποσπασμένων

iii) από ποιες Αστυνομικές Διευθύνσεις θα προέρχονται

iv) ούτε καν αν υπάρχει μέριμνα λόγο της ιδιαιτερότητας της χρονικής περιόδου(γιορτές), αυτές οι αποσπάσεις να είναι από ένα μήνα και όχι δίμηνο προκειμένου όλοι οι συνάδερφοι να είναι για κάποιες μέρες από τις γιορτές δίπλα στις οικογένειες τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν ακόμη:

Τέλος επειδή το όλο ζήτημα εκτός από τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους αγγίζει και την τοπική κοινωνία και επειδή γνωρίζουμε την βαρύτητα που η Αστυνομική και Πολιτική ηγεσία δίνουν στα στατιστικά στοιχεία αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής που αφορούν την Α.Δ. Ιωαννίνων :

i) Μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος 2012. Αριθμός αποσπασμένων συναδέλφων στον Έβρο 250. Τον πρώτο μήνα κατασχέθηκαν περίπου 4 γραμμάρια κάνναβης και 11 δενδρύλλια ενώ τον δεύτερο μήνα περίπου 117 κιλά κάνναβης.

ii) Μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος 2012. Αριθμός αποσπασμένων συναδέλφων στον Έβρο 70. Τον πρώτο μήνα κατασχέθηκαν περίπου 664 κιλά κάνναβης ενώ τον δεύτερο μήνα μέχρι και σήμερα περίπου 1 τόνος και 200 κιλά κάνναβης.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ