Τι εισέπραξε, τι απέδωσε…

Ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών αφήνει αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα. Πολλά εξ αυτών άλλωστε έχουν τεθεί κατά το παρελθόν και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Στέφανος Μάντζιος, δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας ήταν απ’ αυτούς που αναφέρθηκαν ουκ ολίγες φορές στην ορθολογική διαχείριση των οικονομικών.

Και επανέρχεται επισημαίνοντας ότι στο τέλος της θητείας και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μάη του 19  η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη,  έχει την ηθική υποχρέωση να δώσει απαντήσεις και να ενημερώσει άμεσα  τους δημότες σε πολύ απλά ζητήματα.

Ζητήματα όπως τα έσοδα αθροιστικά ανά έτος, τακτικά, έκτακτα, ανταποδοτικά, επιχορηγήσεις ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.

Έσοδα τόσο από την επίσημη πολιτεία όσο και από τα ευρωπαϊκά κ.λ.π. προγράμματα αλλά και κάθε είδους έσοδα και τους αντίστοιχους πίνακες με τι τελικά απέδωσε σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα ώστε να αξιολογήσουν οι πολίτες τα πεπραγμένα της. Γιατί όχι μόνον δεν απέδωσε τα προβλεπόμενα αλλά ούτε τα αναγκαία.

Οι απαντήσεις της σε όλα αυτά θα είναι μία πραγματική πράξη διαφάνειας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ