Τι αλλάζει στη λειτουργία των φαρμακείων

Σε μία σειρά τροποποιήσεων προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων με βάση τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτηρίζει, υγειονομικές συγκυρίες.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος στο εξής τα φαρμακεία θα λειτουργούν με μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά:

  1. Με κλειστή πόρτα μέσα από θυρίδα, φινιστρίνι ή παραθυράκι που υπάρχει για εξυπηρέτηση στις διανυκτερεύσεις ή αν δεν υπάρχει αυτό με κατεβασμένο ρολό ασφαλείας αλλά πόρτα ανοιχτή.

2.Με ανοιχτή πόρτα και περιορισμό να εισέρχονται στο χώρο του φαρμακείου έως  2 άτομα τα οποία θα διατηρούν τις ενδεικτικές αποστάσεις που υπάρχουν με σήμανση στο πάτωμα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμένουν εκτός του χώρου του φαρμακείου τη σειρά τους.

3.Αποφυγή μετρήσεων στο χώρο του φαρμακείου.

4.Η αγορά φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή (μσφα) να γίνεται σε λογικά πλαίσια.

5.Ο επαγγελματίας υγείας-φαρμακοποιός τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του ιδίου αλλά και του κοινού(Χρόνος για τον αερισμό του φαρμακείου και συχνός καθαρισμός των επιφανειών,γάντια μάσκα κλπ).

«Τηρώντας όλα τα παραπάνω ευελπιστούμε στην πιο ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία των συναδέλφων ,ώστε να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση όλων.

Καλή δύναμη σε όλους και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση των συμπολιτών μας και θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράστασή τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ