Θυελλώδης συνεδρίαση για τα πλωτά στην Παμβώτιδα

PERIF_SYMBOYLΘυελλώδης υπήρξε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το οποίο εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αδειοδότηση τριών νέων πλωτών στην Παμβώτιδα.

Οι αντιδράσεις ήρθαν τόσο από το σύνολο της αντιπολίτευσης όσο και από μεγάλη μερίδα κατοίκων του νησιού, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αποδοκιμάζοντας την Περιφερειακή Αρχή.

Βασικό σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η αντιπαράθεση ήταν τα κριτήρια αδειοδότησης καθώς ανάμεσα στους τρεις που έχουν επιλεγεί για να δρομολογήσουν νέο καράβι περιλαμβάνεται ένας ιδιοκτήτης πλωτού ηλικίας 85 ετών.

Τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί ήταν συνολικά 14 ενώ παράλληλα εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία θα εκδικαστεί τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ η αίτηση αναστολής έχει απορριφθεί και με βάση την απόφαση αυτή κινήθηκε η Περιφερειακή Αρχή για την έγκριση των αδειοδοτήσεων.

Από πλειάδα συμβούλων της αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι ο αριθμός των αδειών που χορηγούνται είναι αυθαίρετος καθώς δεν προέκυψε από καμία διαχειριστική μελέτη και ζήτησαν την αναβολή του θέματος διαφωνώντας και με την διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και με την πρόσκληση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τις τρεις νέες άδειες. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε τη διαδικασία και εσείς μπορείτε να την προσβάλετε» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Νήσου, οι οποίοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας σφοδρά την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ