Θολό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία… Το κόμμα περιμένει να… μιλήσει ο Νίκος Γκόντας!

Έλαμψε δια της απουσίας του ο Νίκος Γκόντας! Παρότι είχε κληθεί δεν παρέστη στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, η οποία είχε ως αποκλειστικό θέμα τις εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών.. Και παρά την απουσία του όμως κατάφερε να μονοπωλήσει την συζήτηση, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Από τις αποφάσεις του άλλωστε, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και αυτές που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία. Ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Και όσο κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τόσο η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει με νευρική κρίση!!!

Στην διευρυμένη συνεδρίαση παρέστησαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο σύνολό τους.

Κοινός παρονομαστής όλων ήταν η ανάγκη να ξεκαθαρίσει ο Νίκος Γκόντας τις προθέσεις του.

Ρόλο….διαμεσολαβητή ανέλαβε ο Γιάννης Εμμανουηλίδης. Είναι αυτός που τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με το Νίκο Γκόντα και θα μεταφέρει την απάντησή του!

Κι όλα αυτά όταν ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος και συνεργάτες του κινούνται ήδη προς την κατάρτιση ψηφοδελτίου.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα…

Κατά τα λοιπά, στην διευρυμένη ΝΟΔΕ, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ονόματα. Ένα εξ αυτών ήταν του προέδρου του ΚΤΕΛ Γρηγόρη Γκίκα, ο οποίος είχε επιχειρήσει μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους προ διετίας, να ανοίξει η συζήτηση στην παράταξή του για την επόμενη μέρα, όμως τότε συνάντησε τοίχο.. Ο ίδιος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να ηγηθεί σχήματος, με την προϋπόθεση ότι θα είναι συντεταγμένες οι δυνάμεις της παράταξης.

Ο Φίλιππος Σιάκας ήταν αυτός που δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος και επιδιώκει να διασφαλίσει την στήριξη του κόμματός του στην διαδικασία αυτή. Ο γιατρός, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής, τις τελευταίες ημέρες είχε διάφορες επαφές στην Αθήνα, πράγμα που έκανε και τους τελευταίους μήνες. Καταλύτης όμως για τις αποφάσεις του θα είναι η στάση του Νίκου Γκόντα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ. Από πολλά στελέχη της κεντροδεξιάς, θεωρείται ως μία ιδανική περίπτωση για τον Δήμο Ιωαννιτών ενώ όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για μία υποψηφιότητα νίκης.

Άλλωστε κεντρικός άξονας των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αυτός ακριβώς. Να στηρίξει όσους έχουν προοπτική νίκης ακόμη και αν δεν προέρχονται από τον κομματικό της χώρο.

Εν κατακλείδι, η διευρυμένη ΝΟΔΕ, δεν κατέληξε σε αποφάσεις, αφού αυτές θα πρέπει πρώτα να τις πάρει ο Νίκος Γκόντας.

Οι καλά γνωρίζοντες, θεωρούν ότι το τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα… Εκτός κι αν το κέντρο αποφασίσει να παρέμβει πιο δυναμικά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ