Θετικός στον Covid-19 μαθητής Λυκείου των Ιωαννίνων

test-koronoios

Θετικός στον Covid-19 βρέθηκε μαθητής Λυκείου των Ιωαννίνων μετά τις αναλύσεις δειγμάτων που έκανε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το κρούσμα έγινε γνωστό το απόγευμα και ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι του σχολείου ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Στο πλαίσιο αυτής, θα παραμείνει κλειστό για το Σαββατοκύριακο το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, όπου ο συγκεκριμένος μαθητής έκανε τις προπονήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία φορά που πήγε στο χώρο του Κλειστού ήταν η περασμένη Δευτέρα.

Για προληπτικούς λόγους η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία των εγκαταστάσεων για το Σαββατοκύριακο αναμένοντας την Δευτέρα να δοθούν περισσότερες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η σχολική μονάδα από την πλευρά της είναι έτοιμη να κινηθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή – αθλητή, συλλόγου που προπονείται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Άμεσα έγιναν όλα τα προβλεπόμενα και εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Το Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και θα γίνει απολύμανση και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλα τα Σωματεία για να ακολουθήσουν και αυτά τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ είναι σε ετοιμότητα για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί, ενώ ενημερώνει πως από την πρώτη κιόλας ημέρα επαναλειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου, εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α., με καθημερινή απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ