Θέλουν τον δρόμο, διαφωνούν με τον τρόπο

Η Συντονιστική Επιτροπή των διαμαρτυρόμενων παρά την οδό Νιάρχου δίνει μία σειρά διευκρινίσεων με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, συνηγόρου της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».

Σημειώνει ότι θεωρεί αναγκαία τη βελτίωση της Νιάρχου διαφωνεί όμως πλήρως με τον προτεινόμενο σχεδιασμό –ως κλειστής οδού ταχείας κυκλοφορίας- καθώς εκτιμά ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει και απομονώνει τα Σεισμόπληκτα, το Κάτω Νεοχωρόπουλο και την Ανατολή.

Προκαλεί περιβαλλοντική επιβάρυνση και υποβαθμίζει τις αξίες ακινήτων ενώ επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ιδιοκτησιών.

Προτείνει νέο φιλικότερο και επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό (ως δημοτικής οδού, όπως είναι στην πραγματικότητα) με ηπιότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά που θα λαμβάνει υπόψη την διαμορφωμένη κατάσταση και θα έχει την αποδοχή όλων.

Εκτιμά ότι το τεράστιο κόστος του υπερδιαστασιολογημένου έργου είναι  σε προφανή δυσαναλογία με τις ανάγκες που καλείται να υπηρετήσει, πολύ δε περισσότερο όταν ο κόμβος της Εγνατίας παραμένει τριτοκοσμικός και η είσοδος της πόλης δεν έχει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που επιχειρούνται να διαμορφωθούν στην οδό Νιάρχου με ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Υπενθυμίζει τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την αναγκαιότητα συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού, εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αποκατάστασης της νομιμότητας του έργου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ