Θέλει το Βαθύπεδο ο Δήμος Ιωαννιτών

BATHPEDOΟμόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έκανε αποδεκτό το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Βαθυπέδου για συνένωσή της με το Δήμο Ιωαννιτών.

Το Βαθύπεδο αποτελεί διαμέρισμα των Βορείων Τζουμέρκων, όμως οι κάτοικοί του δεν έχουν καμία οδική πρόσβαση στην έδρα του Δήμου. Αντιθέτως μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα κι ευκολότερα από το Δήμο Ιωαννιτών.

«Η ανύπαρκτη πρόσβασή μας στην έδρα του Δήμου ακυρώνει κάθε προοπτική ανάπτυξης παρά τον όποιο σχεδιασμό και την όποια καλή πρόθεση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Όσον αφορά την καθημερινότητα δηλαδή την συντήρηση των βασικών υποδομών του οικισμού ο Δήμος αδυνατεί να προσφέρει. Αρκεί να γίνει γνωστό ότι ακόμη και η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν είναι εφικτή», σημείωσαν μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι της κοινότητας Λάμπρος Πουλιάνος και Β. Θεοδώρου και τόνισαν ότι η ένταξη στο Δήμο Ιωαννιτών θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους κατοίκους και θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

«Η αποδοχή του αιτήματος αυτού δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Έχουμε σε πολύ μικρή απόσταση τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κράψης και της Ανατολικής και μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες και του Βαθυπέδου», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ως μία από τις αστοχίες του Καλλικράτη χαρακτήρισε την περίπτωση του Βαθυπέδου ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βλέτσας, ο οποίος τοποθετήθηκε εκ μέρους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και τόνισε ότι η συνένωση με το Δήμο Ιωαννιτών μπορεί να μην λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δώσει κύρος στο αίτημα που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπέρ της συνένωσης του Βαθυπέδου με το Δήμο Ιωαννιτών τάχθηκαν οι επικεφαλής και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών θα πρέπει να ακολουθήσει απόφαση και από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ώστε να διαβιβαστούν στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο επί του αιτήματος της Τοπικής Κοινότητας Βαθυπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ