Θα κάνουν το σκοπευτήριο.. Βοτανικό κήπο!

Μετά από μερικά χρόνια λειτουργίας και μερικά ακόμη εγκατάλειψης οι κάτοικοι των Ασπραγγέλων αποφάσισαν ότι δεν επιθυμούν την επανέναρξη δραστηριότητας του σκοπευτηρίου.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν και μάλιστα ότι ομόφωνα ότι η χρήση θα πρέπει να αλλάξει καθώς η λειτουργία προκάλεσε προβλήματα και δεν συνάδει με την τουριστική προοπτική!

Η συνέλευση απέρριψε στην ουσία και το αίτημα της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου για επαναλειτουργία από την ίδια του σκοπευτηρίου για εκπαίδευση των κυνηγών, σεμινάρια και αγώνες.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ανέγνωσε επιστολή της Ομοσπονδίας η οποία ήταν λακωνική και απλά επαναλάμβανε το αίτημα, χωρίς λεπτομέρειες και δεσμεύσεις για το πώς θα διαχειριστεί το χώρο, όπως είχε ζητηθεί στην προηγούμενη συνέλευση.

Ταυτόχρονα με την απόφαση να μην επαναλειτουργήσει (ούτε και με το παλιό καθεστώς από τν Σκοπευτική Λέσχη Ζαγορίου) το σκοπευτήριο, κατατέθηκε πρόταση να διαμορφωθεί, εφόσον κριθεί κατάλληλος ο χώρος, σε βοτανικό κήπο για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της περιοχής, στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδος-Αλβανίας και το έργο με τον τίτλο HERBINNO στο οποίο μετέχει ο Δήμος Ζαγορίου. Αν δεν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση μπορεί να μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο.

Το μόνιμο εκθετήριο αυτών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που προβλέπεται στο έργο HERBINNO επιλέχθηκε να λειτουργήσει σε κτίριο του Δήμου στον Άγιο Αθανάσιο (διασταύρωση Ασπραγγέλων) και αναζητείται έκταση για να διαμορφωθεί σε βοτανικό κήπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ