Θα έχει κι η Πρέβεζα την γοργόνα της!

Τη δόξα της Κοπεγχάγης φαίνεται ότι ζήλεψε η Πρέβεζα, η οποία σύντομα θα έχει την δική της γοργόνα!!! Αυτή βέβαια δεν θα είναι «μικρή» αλλά θα είναι η «Άκτια» γοργόνα που θα ακροβατεί ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα!!

Η ιδέα είχε πέσει εδώ και καρό, το άγαλμα ήδη φιλοτεχνείται και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ για την διαμόρφωση του χώρου που θα τοποθετηθεί.

Η γοργόνα ως Ακτια, έχει φυσικό ανθρώπινο μέγεθος, 1,70μ έως 1,80μ, συν το τελευταίο τμήμα της ουράς της και συνολικά μαζί με την βάση της θα φτάνει τα 2,80 μέτρα ύψος, 2,00 μέτρα μήκος και 1,40 μέτρα πλάτος και είναι φτιαγμένη από ελληνικό μάρμαρο.

Εμφανίζεται με το αριστερό της χέρι να δείχνει τη νίκη, ενώ το δεξί της χέρι κρατά την πλώρη του πλοίου που ακολουθεί σε μικρότερη κλίμακα, συμπληρώνοντας έτσι τη σύνθεση και αναδεικνύοντας τη γοργόνα σε κεντρικό θέμα.

Κατά τον μύθο η γοργόνα ρωτά τους ναυτικούς στις θάλασσες αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος…

Η Άκτια πάλι, έτσι για να συνδεθεί με την ιστορία και τον μύθο της Πρέβεζας, μπορεί να ρωτά την τύχη του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ