Θα δούμε debate στην Ήπειρο;

Την πρόθεσή της να οργανώσει debate μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών της Ηπείρου, όπως και σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας γνωστοποίησε στα επιτελεία των παρατάξεων η ΕΡΤ. Οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις προγραμματίζονται να μεταδοθούν μετά την τελική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την έδρα της κάθε περιφέρειας. Παρότι οι κανόνες δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη στο σύνολό τους η δημόσια τηλεόραση απευθυνόμενη στους υποψηφίους της περιοχής τους ενημέρωση ότι η αναμέτρηση θα είναι αντίστοιχη με αυτή που έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων.

Το debate θα έχει δίωρη διάρκεια και θα περιλαμβάνει καθορισμένους χρόνους, τόσο για τις ερωτήσεις από τρεις δημοσιογράφους όσο και για τις απαντήσεις από κάθε υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΤ το debate στα Γιάννινα προγραμματίζεται την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα φτάσει στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Στην πρόσκληση της ΕΡΤ απάντησαν μέχρι τώρα –όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους- ο Σπύρος Ριζόπουλος και ο Γιώργος Ζάψας. Και οι δύο είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν όμως επισημαίνουν την ανάγκη παρουσίας του νυν περιφερειάρχη.

«Η πρωτοβουλία του κρατικού ενημερωτικού φορέα για τηλεοπτική συζήτηση, ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου, θα βοηθήσει στον διάλογο που απουσιάζει, ειδικά στην περιφέρεια της χώρας και φυσικά στην Ήπειρο.

Δηλώνουμε την συμμετοχή μας σε ένα τηλεοπτικό debate των υποψήφιων περιφερειαρχών στην  Ήπειρο, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την συμμετοχή του νυν περιφερειάρχη», αναφέρει στην απάντησή του ο Γιώργος Ζάψας.

«Σας ενημερώνω ότι αποδέχομαι με χαρά την πρόσκληση της ΕΡΤ για συμμετοχή σε debate ενόψει των Περιφερειακών Εκλογών. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη κρατική τηλεόραση για τη σωστή και αμερόληπτη διοργάνωση της συζήτησης.

Μοναδικός όρος για τη συμμετοχή μου σε αυτήν είναι η παρουσία και του απερχόμενου περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος δυστυχώς αποφεύγει συστηματικά τη δημόσια αντιπαράθεση.

Κατά την άποψή μας δεν έχει νόημα να συζητήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικητές χωρίς τη συμμετοχή του κατ’ εξοχήν υπεύθυνου για τη σημερινή κατάσταση στην Ήπειρο.

Εφόσον ο όρος αυτός ικανοποιείται, είμαστε στη διάθεσή σας για τη συζήτηση των επιμέρους όρων του debate», σημειώνει στην επιστολή του ο Σπύρος Ριζόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ