Θ. Σολδάτος: Γιατί είπα παρών…

SOLDATOS_SMAΤην εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στη σημερινή Κυβέρνηση εκφράζει ο βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος, με δήλωση που έκανε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σολδάτος, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν από τη Συγγρού αλλά και από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έδωσε δύο «παρών» στις δαπάνες για την ανάπτυξη και την κοινωνική ασφάλιση.

Στη δήλωσή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και παράλληλα κάνει σαφές ότι στηρίζει την Κυβέρνηση και την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Σολδάτος αναφέρει: «Το “παρών” που έδωσα στις δαπάνες των δύο Υπουργείων, συμβολίζει την ανάγκη ιδιαίτερου αγκαλιάσματος από την πολιτεία, εκείνων των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το “παρών” στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συμβολίζει την ανάγκη αρωγής στο μεγάλο αριθμό «μικρομεσαίων» επιχειρηματιών που βρίσκεται στο κόκκινο και δανείζεται από τοκογλύφους, αφού οι τράπεζες έχουν κατεβάσει σ’ αυτούς ρολά. Στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η μόνη κατοικία ορισμένων, αφού το ζήτημα μετατίθεται, χωρίς να αντιμετωπίζεται οριστικά.

Θα αφήσουμε το Σάιλοκ του Σαίξπηρ, να αξιώνει κομμάτια από το σώμα τους;

Το “παρών” στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, συμβολίζει την ανάγκη συμπαράστασης, στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους γήρατος του ΟΓΑ πατέρες μας, από τους οποίους περικόπτεται το 15% από τα 5000 ευρώ που παίρνουν ετησίως.

Ο Αινείας όμως μετά τον πόλεμο της Τροίας, αντί για χρυσάφι, επέλεξε να πάρει στους ώμους του τον γέροντα και ανήμπορο πατέρα του, τον Αγχίση, και να τον μεταφέρει έξω από την πόλη.

Η θετική μου τέλος ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό του 2013, δηλώνει, την εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου στην προσπάθεια που καταβάλλουν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση, ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα και να επανέλθει σε συνθήκες ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και υπερηφάνειας, παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ