Τέσσερις βουλευτές για ένα έργο!

Πρώτη φορά… Αριστερά!!! Και είναι πράγματι πρώτη φορά, όπου τέσσερις βουλευτές του Νομού προχωρούν σε κοινή δήλωση, με αφορμή την ένταξη ενός έργου της ΔΕΥΑΙ στο ΕΣΠΑ!!!

Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών», με προυπολογισμό 1,5 εκατομμύρια και αποτελεί ένα από τα 71 που εντάσσονται στο ίδιο μέτρο.

Ούτε πρωτοφανές, ούτε πρωτόγνωρο είναι… Ωστόσο αυτό έδωσε την αφορμή να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με κοινή δήλωση.

Στη δήλωση αναφέρουν:

«Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Το έργο αυτό εντάσσεται σε ένα πακέτο συντονισμένων δράσεων της Κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος κατά 58 εκατ. Ευρώ, η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων να αναβαθμίσει τις υποδομές της και να κάνει πιο ορθή διαχείριση των δικτύων της.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ