Τέσσερις ώρες για να φτάσουν σε νοσοκομείο!

Μπορεί σε τέσσερις ώρες να φτάνει κάποιος από τα Γιάννινα στην Αθήνα.. Μπορεί στον ίδιο ακριβώς χρόνο στην Ξάνθη και σε ακόμη λιγότερο στην Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλοι οδικοί άξονες δίνουν την δυνατότητα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης… Όμως τον ίδιο ακριβώς χρόνο θα χρειαστεί ένας κάτοικος από τα ορεινά και απομακρυσμένα χρονιά να φτάσει σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιοχής. Γι’ αυτούς τα νέα έργα δεν άλλαξαν σε τίποτα την δύσκολη καθημερινότητά τους, την οποία φέρνει στο προσκήνιο ένα ατύχημα που σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στη Βωβούσα.

Κοντά στο χωριό σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα. Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα στο Νοσοκομείο.

Όπως λοιπόν αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κι αυτό γιατί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε από τα Γιάννινα, έφτασε στη Βωβούσα και από κει, αφού παρέλαβε τους τραυματίες επέστρεψε στο Νοσοκομείο.

Τέσσερις ώρες, χρόνος πολύτιμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε η πρόταση για την ίδρυση υποτομέα ΕΚΑΒ στο Ζαγόρι, αίτημα που κατά καιρούς έχουν θέσει κι άλλοι Δήμοι.

Κάτι τέτοιο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί..

Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και μάλιστα σε μία περίοδο όπου στα αστικά κέντρα αναπτύσσονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας και ανασχεδιάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας..

Οι αλλαγές αυτές δεν φτάνουν στα ορεινά και δυσπρόσιτα και δεν βελτιώνουν σε τίποτα τις συνθήκες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ