Τέσσερις μέρες χωρίς νερό το Μέτσοβο

METSOBO_BROXHΤέσσερις μέρες χωρίς μένει το Μέτσοβο, η πιο τουριστική περιοχή του Νομού Ιωαννίνων. Οι βλάβες που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα αρκετά σημεία να μην υδροδοτούνται ενώ σε άλλα το νερό να είναι θολό και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το γεγονός αυτό καυτηριάζει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λεωνίδας Ευθυμίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον συνοικισμό του Αγίου Δημητρίου, πάνω από την εκκλησία, υπάρχει σπασμένος αγωγός ύδρευσης εδώ και πολλές ημέρες με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού να ρέουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους, σε μια περιοχή που έχει πληγεί στο παρελθόν από τις καταστροφικές κατολισθήσεις. Στις εκθέσεις τους οι γεωλόγοι αναφέρουν ότι μία από τις αιτίες των κατολισθήσεων είναι και τα επιφανειακά ύδατα.

Αρκετοί ξενοδόχοι, εξαιτίας της έλλειψης νερού, υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους και άλλοι να διώξουν επισκέπτες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες είναι εξοργισμένοι στο Μέτσοβο γιατί από τη μια τους λείπει το νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες και από την άλλη ενώ περίμεναν να δουλέψουν το τριήμερο, αυτό χάθηκε εξαιτίας της έλλειψης του νερού.

Η Δημοτική αρχή με τις υπηρεσίες της μέχρι σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της Απελευθέρωσης του Μετσόβου από τους Τούρκους (31 Οκτωβρίου 1912) δεν έχει λύσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Θα έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα και να είχε δώσει λύση. Η αδιαφορία, η ανικανότητα, η προχειρότητα, ότι και να είναι το θέμα δεν αλλάζει.

Οι δημότες στερούνται το νερό, αυτό το πολύτιμο αγαθό και επιχειρηματίες χάνουν ένα ακόμα τριήμερο για να ζεστάνουν οικονομικά τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση, επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ