Τέσσερις κλίνες για την ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού, δωρεά της «Χήτος ΑΒΕΕ»

xitos dorea

Στην καρδιά των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων απαντά η δωρεά που ολοκληρώθηκε από την εταιρία «Χήτος ΑΒΕΕ- Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι» και η οποία είχε γνωστοποιηθεί με την έναρξη ουσιαστικά της πανδημίας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παραδόθηκαν τέσσερις ειδικές κλίνες οι οποίες θα εξοπλίσουν τόσο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η ολοκλήρωση της δωρεάς έγινε με μία μικρή εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Χήτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η Χήτος  ΑΒΕΕ κι αυτή την φορά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και όπως είπε ο κ. Νίκος Χήτος ήταν επιθυμία ο εξοπλισμός να φτάσει στα Γιάννινα.

Η εταιρία ήταν από τις πρώτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας όταν άνοιξε ο κύκλος της πανδημίας στην χώρα μας.

«Επιθυμία μας ήταν οι κλίνες να φτάσουν στα Γιάννινα. Εδώ δραστηριοποιούμαστε, εδώ είναι η έδρα της εταιρίας μας. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε χορηγίες, δωρεές και χρηματοδοτήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χήτος.

Υπογράμμισε ότι στην δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ειδική μνεία έκανε στην τεράστια προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και συνολικά των ανθρώπων του δημόσιου συστήματος υγείας και συμπλήρωσε πως αυτή τη φορά και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενισχύοντας το σύστημα υγείας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε για την δωρεά η οποία τίθεται άμεσα σε λειτουργία προκειμένου να ενισχυθούν οι ΜΕΘ και ΜΑΦ και τόνισε πως το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες που προκλήθηκαν από την πανδημία.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • xitos dorea1

Ο εξοπλισμός είναι μείζονος σημασίας για τη ΜΕΘ όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Βασίλης Κουλούρας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της μονάδας.

Τις ευχαριστίες της απηύθυνε η βουλευτής Μαρία Κεφάλα καθώς και ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε στη χώρα ώστε το σύστημα υγείας να αντέξει, να ενισχυθεί και η Ελλάδα να αποτελεί σήμερα παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ