Τέσσερις δήμαρχοι ρωτούν το Υπουργείο για τους ΣΜΑ..

apori statmoi

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Νομική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ απευθύνονται τέσσερις δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων και μέλη της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ ζητώντας μία σειρά διευκρινίσεων για το θέμα που έχει εξελιχθεί σε μείζον, αυτό των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Το ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που θέτουν οι δήμαρχοι είναι από πού προβλέπεται κι αν νομιμοποιείται ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου να προβεί στη δημοπράτηση της ανάθεσης υπηρεσίας «λειτουργίας των ΣΜΑ Ηπείρου και μεταφοράς υπολείμματος της Μονάδας Επεξεργασίας στους ΧΥΤΥ».

Το άλλο ερώτημα που διατυπώνεται είναι: Ως μέλη του ΔΣ του ΑΣΔΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου καλούμαστε να εγκρίνουμε μια πολυετή σύμβαση (διάρκειας επτά ετών με δυνατότητα η χρονική διάρκεια αυτής να παραταθεί για τρία επιπλέον έτη- δικαίωμα προαίρεσης) με συνολικό κόστος 38 εκατομμυρίων ευρώ. Από την στιγμή που ο ΑΣΔΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου δεν έχει κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται στις εισπράξεις, τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό, πόσο νόμιμη είναι ως διοικητική ενέργεια η έγκριση της εν λόγω σύμβασης.

«Με δεδομένο πως ο Εθνικός Σχεδιασμός βάζει στόχο τη μείωση της υγειονομικής ταφής στο 10% μέχρι το 2030. Πως καλούμαστε εμείς από τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Περιφέρειας Ηπείρου, να συναινέσουμε με την ψήφο μας σε μια μελέτη που δημοπρατεί τη διαχείριση ίδιου με τον σημερινό όγκο απορριμμάτων για μια δεκαετία.. Ο ΑΣΔΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου δεν εντάσσεται στον Εθνικό Σχεδιασμό;».

Οι απαντήσεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ