Τέσσερις ασθενείς στη Μονάδα Λοιμωδών και τρεις διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό

Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εισήχθη κάτοικος από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοιό. Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι από την Ήπειρο και ένας από την Κέρκυρα. Παράλληλα τρεις ασθενείς, δύο από την Ήπειρο και ένας από την Κέρκυρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η ιχνηλάτηση επαφών για αρκετά κρούσματα είναι σε εξέλιξη ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή.

Η εικόνα στα νοσοκομεία της Ηπείρου όπως καταγράφεται το μεσημέρι της Παρασκευής και αποτυπώνεται στο επίσημο ενημερωτικό δελτίο είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Tα τρία θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τέσσερα διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι σταθερό, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα , κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σταθερός. Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζει σταθεροποίηση . Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, το οποίο εισήχθη στη Μονάδα  χθες το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σήμερα στάλθηκαν οκτώ νέα δείγματα  για εξέταση. Από αυτά τα τέσσερα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα τέσσερα αναμένονται αποτελέσματα.

Οι απαντήσεις από τα δύο χθεσινά δείγματα είναι επίσης αρνητικές.

Από το σύνολο των ογδόντα πέντε (85) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ) . Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα δέκα πέντε (15) δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν τριάντα τέσσερα  νέα δείγματα για εξέταση.

Τα τρία   επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Από το σύνολο των διακοσίων δώδεκα δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα επτά (7) ήταν θετικά (τρία εκ των οποίων αφορούν  κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας).

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δύο αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. Το ένα  εξ αυτών θα επαναληφθεί.

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα σχετικού δείγματος.

Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.

Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των τριών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται

  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ