Τεράστιο πρόβλημα με το «ράβε- ξήλωνε»

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της πόλης της Άρτας από τις εργασίες που κάνουν ιδιωτικές εταιρίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Το συνεχές ράβε ξήλωνε προκαλεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών αλλά και την αγανάκτηση του Δήμου, ο οποίος δεν προλαβαίνει να αποκαταστήσει το δίκτυο κι είναι αντιμέτωπος με νέα σκαψίματα.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο και καθημερινά το βιώνουμε. Δυστυχώς, νιώθουμε ότι οι εταιρίες κάνουν έναν ανταγωνισμό στους δρόμους που εμείς, με χρήματα του Αρτινού λαού, συντηρούμε. Η αποκατάσταση των δρόμων γίνεται, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν γρήγορες φθορές  και δημιουργούνται λακκούβες στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Τα χρήματα που δαπανούμε για αυτές τις συντηρήσεις θα μπορούσαν να διοχετευθούν αλλού προς όφελος των συμπολιτών μας» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος έχουν κατατεθεί προτάσεις για λύσεις, στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, έχουν σταλεί επιστολές στην ΚΕΔΕ και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αλλά λύση δεν έχει υπάρξει.

 «Φθάσαμε στο σημείο να πάμε κατηγορούμενοι γιατί δεν δίναμε την άδεια. Δυστυχώς δεν μας καλύπτει η Πολιτεία. Αυτό που ζητάμε είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να προβλέπεται να γίνεται μία διατομή στο οδόστρωμα, να τοποθετείται ένα σπιράλ και μέσα σε αυτό να διέρχονται τα καλώδια των οπτικών ινών των διαφόρων εταιριών. Πάντως, εμείς ως Δήμος θα συντάξουμε τις απαραίτητες μελέτες ώστε να τοποθετήσουμε νέο ασφαλτοτάπητα στους δρόμους Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αμβρακίας, Τζαβέλα, Βασιλέως Πύρρου και Ζάρρα», τόνισε ο δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ