Τέλος στην εικόνα ντροπής.. 1,5 εκατομμύρια για κυκλικούς κόμβους στην Εθνική από την Περιφέρεια

Τα Γιάννινα βρίσκονται στο σταυροδρόμι των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας. Της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού. Αν όμως κάτι χαρακτηρίζει τις οδικές υποδομές είναι η απουσία ενός κόμβου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και να παρέχει ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς. Ο κατ’ όνομα κόμβος της Εγνατίας με την Εθνική Οδό, αποτελεί μία σύγχρονη ντροπή ενώ δεν είναι λίγα τα τροχαία που έχουν σημειωθεί. Φαίνεται όμως ότι η εικόνα αυτή θα λάβει γρήγορα τέλος. Έστω και με καθυστέρηση θα γίνει ένα νέο έργο που θα δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται σήμερα. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου που είχε ξεκινήσει από το παρελθόν και περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης.

Η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει την οριστική μελέτη και το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ουσιαστικά θα κατασκευαστούν δύο κυκλικοί κόμβοι και από τις δύο πλευρές οπότε θα καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες που λειτουργούν σήμερα.

Στην παρέμβαση δεν εμπλέκεται η Εγνατία ΑΕ, άλλωστε εδώ και χρόνια δεν στάθηκε ικανό να κατασκευάσει έναν αξιοπρεπή κόμβο όπως συνέβη σε όλες τις άλλες πόλεις από όπου διέρχεται ο οδικός άξονας.

Το έργο που θα γίνει θα βελτιώσει σημαντικά την υφιστάμενη κατάσταση και είναι ένα από τα πιο σημαντικά που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια κατά τη νέα χρονιά.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα, αλλά και συνεχιζόμενα έργα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα κατασκευής   κόμβων που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Αναφέρθηκε επίσης στο εκτεταμένο πρόγραμμα  για έργα πολιτισμού, (μονών, ναών, τεμένους Ιμαρέτ, γέφυρα Πλάκας), υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν αφήνει κανένα μνημείο στην τύχη του.  Έκανε  αναλυτική αναφορά και σε άλλα μεγάλα έργα που προωθεί η Περιφέρεια,  για να επισημάνει πως «γίνεται αγώνας για το αύριο. Υπάρχει πυξίδα για να αλλάξουμε τον τόπο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ