Τέλος στην αγωνία, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Τέλος έλαβε η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων καθώς αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αρκετοί μαθητές προσέρχονται στα σχολεία τους όπου έγινε η ανάρτηση των πινάκων από τους διευθυντές ενώ παράλληλα έγινε και η ανάρτηση στη διαδυκτιακή πύλη του Υπουργείου Παιδείας. Χωρίς ακόμη να έχουν δοθεί στατιστικά στοιχεία, η εικόνα από τα Λύκεια των Ιωαννίνων δείχνει ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι χαμηλότερες κυρίως στα μαθήματα της Φυσικής και Χημείας. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα λιγότεροι αναμένεται να είναι οι αριστούχοι ενώ καλύτερες επιδόσεις έχουν σημειώσει οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ