Τέλος η αγωνία, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

apotelesmata panellinies

“Στον αέρα” βρίσκεται η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας από την οποία οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022 μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους και να εκτιμήσουν με μια σχετική σιγουριά αν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την εισαγωγή σε κάποια από τις πανεπιστημιακές σχολές της προτίμησής τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναζήτηση των βαθμών τους πληκτρολογώντας:

τον 8-ψήφιο κωδικό τους και

τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Παράλληλα, η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών θα μπορέσει να δώσει μια ασφαλή εκτίμηση για την τάση των βάσεων εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι ενημερώνονται φέτος με τρεις διαφορετικούς τρόπους για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις:

Με sms στο κινητό τηλέφωνο

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό τους τηλέφωνο για την βαθμολογία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, σε ημερομηνίες που είχαν προκαθοριστεί.

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Επιπλέον, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ βλέπουν την βαθμολογία τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr.

Από τις Σχολικές Μονάδες

Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή από τα σχολεία στα οποία έδωσαν εξετάσεις. Εκεί αναρτώνται οι συγκεντρωτικές βαθμολογικές καταστάσεις. Σε αυτές αναγράφεται μόνο ο κωδικός και ο βαθμοί κάθε υποψηφίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, μετά τις βαθμολογίες θα ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στη συνέχεια οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο τους. Οι βάσεις για πρώτη φορά αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίτερα από ποτέ, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ