Τελωνείο με έναν τελωνειακό!

kakaviaΗ κατάσχεση προιόντων μαιμού στο τελωνείο της Μέρτζιανης, αποτελεί σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία και χτύπημα στα κυκλώματα που δρουν και πλουτίζουν από το παρεμπόριο. Είναι όμως και η αφορμή για να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ακριτικά τελωνεία λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Στο τελωνείο της Μέρτζιανης από τις είκοσι περίπου οργανικές θέσεις υπηρετούν μόλις έξι τελωνειακοί.

Τις περισσότερες ώρες τις ημέρες, μέσα στην απόλυτη ερημιά που επικρατεί στην περιοχή, βρίσκεται μόνο ένας τελωνειακός! Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει….

Και με τους δεκάδες κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν καθώς δεν είναι λίγες οι φορές όπου μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων θα αναζητήσουν τρόπο να περάσουν απαρατήρητα.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Κι εκεί πολύ συχνά ένας τελωνειακός καλείται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Μόλις το ένα τρίτο των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένο στο Τελωνείο της Κακαβιάς, ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής με τεράστια κίνηση από και προς την Αλβανία.

Τα προβλήματα είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και βέβαια η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την μη επίλυσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ