ΤΕΕ: Παντελώς απόν από τα κρίσιμα

Βαρύτατες ευθύνες στη Διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου για παντελή απουσία από όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή καταλόγισε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Γιάννης Τσίγκρος.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στο εξής η παράταξή του δεν θα παρίσταται σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής από τις οποίες θα απουσιάζουν κρίσιμα και καίρια θέματα.

Ο κ. Τσίγκρος καταλόγισε στη διοίκηση φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετη με τον θεσμικό ρόλο που έχει το ΤΕΕ και τόνισε ότι η διοίκηση είναι συνένοχη της κυβερνητικής ανυπαρξίας.

 «Σημαντικά θέματα όπως η εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, της οδού Νιάρχου, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις για την εξεύρεση όσο το δυνατόν βέλτιστης λύσης, όπως  οφείλουμε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας. Σε αντίθεση παρατηρούμε μέλη του Προεδρείου της Διοίκησης να προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαλαλώντας θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν καν συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος», ανέφερε ο κ. Τσίγκρος.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών  τονίζοντας ότι «πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ