Τασούλας: Για τον ΠΑΣ και τα έργα

Τα μεγάλα έργα της περιοχής και ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσαν τα κυρίαρχα κατά την τοποθέτηση στη Βουλή, του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα.

Η τοποθέτηση έγινε στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, γεγονός για το οποίο ο κ. Τασούλας άσκησε την κριτική του.

«Ο Πρωθυπουργός μόλις έφτασε στα Γιάννενα το Σάββατο μεταμορφώθηκε σε οπαδό του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και εξέφρασε τη λύπη του για τον υποβιβασμό της ομάδος, ενώ φεύγοντας την Κυριακή δεν είπε τίποτε για την τύχη όλων των μεγάλων έργων του νομού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όλα τα τελευταία τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ». 

                Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Τασούλας μιλώντας με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών για το νέο Αερολιμένα Ηρακλείου, στο οποίο Σχέδιο Νόμου ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Βασιλειάδης υπέβαλε και υπεστήριξε τροπολογία με την οποία επέρχεται αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, αιφνιδιάζοντας ομάδες και καταπατώντας δικαιώματά τους.

                Αναφερόμενος ο κ.Κ.Τασούλας στην ποδοσφαιρική τροπολογία είπε ότι αιφνιδιάζει απαράδεκτα τους πάντες γιατί κανονικά έπρεπε να ισχύσει από την περίοδο 2020-2021, δεν έχει προηγηθεί η χρήση V.A.R. στα γήπεδα για τον απαραίτητο έλεγχο και διόρθωση  των διαιτητικών λαθών, λαθών που επηρεάζουν  προκλητικά τη βαθμολογία αλλά και περιφρονεί την ασκηθείσα από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δικαιολογημένη προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπου αναμένεται απόφαση για την νομιμότητα της θέσπισης άμεσης αναδιάρθρωσης.  Επιπλέον ο κ.Τασούλας απάντησε στον κ.Βασιλειάδη εξηγώντας ότι ο αριθμός των ομάδων στις νέες κατηγορίες επηρεάζεται πρακτικά από την Κυβέρνηση μέσω της ρύθμισης των τηλεοπτικών συμβολαίων που δόθηκαν.  Ο κ.Τασούλας κατέληξε ζητώντας να αποσυρθεί ι εν λόγω τροπολογία ή να εφαρμοσθεί από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

                Σχολιάζοντας εξάλλου την ομιλία του κ.Πρωθυπουργού στα Γιάννενα την Κυριακή ο κ.Τασούλας υπογράμμισε πως ο κ.Τσίπρας δεν είπε απολύτως τίποτε για ζωτικής σημασίας έργα στο νομό Ιωαννίνων και ειδικότερα για την σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία Οδό, για την σύνδεση της Κόνιτσας με την Ιόνια Οδό, για τον κόμβο Δρίσκου, για τη σύνδεση της Ε65 με την Εγνατία Οδό, ενώ περιορίστηκε να ανακοινώσει πως είναι έτοιμη η μελέτη της σύνδεσης Πεδινής- Κακαβιάς, κάτι που ωστόσο είναι έτοιμο εδώ και πενταετία τουλάχιστον χωρίς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει προωθήσει στο παραμικρό την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

                Τέλος ο κ.Τασούλας επεσήμανε  αδυναμίες του Π.Δ. για την Λίμνη μεταξύ των οποίων ο άδικος και απαράδεκτος περιορισμός δόμησης στο Μάτσικα και  η στήριξή του σε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του 2001, γεγονός που καθιστά το Διάταγμα εξαιρετικά ευάλωτο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ.Τασούλας κάλεσε τον κ,Τσίπρα να μην παριστάνει ότι νοιάζεται για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά να προσαρμοσθεί στο ότι μετά τις εκλογές ο ίδιος και η παράταξή του απολύτως δίκαια και με την ψήφο του ελληνικού λαού θα πέσει στη β’ κατηγορία της πολιτικής κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ