Τασούλας- Καλογιάννης: Ικανοποίηση για τον Πρωθυπουργό

ndΤη λήξη του πολιτικού θρίλερ που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα χαιρετίζουν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Καλογιάννης σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε υπεύθυνη και σοβαρή τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία και καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον απερχόμενο Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος δημιούργησε τεράστια προβλήματα.

«Η νέα Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο ρόλο της. Η Νέα Δημοκρατία έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Έπρεπε να σωθεί η χώρα και με αυτό το κριτήριο κινήθηκε» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε πως η στάση του κόμματός του θα εκτιμηθεί από το εκλογικό σώμα.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

«Η αδιανόητα καταστροφική «έμπνευση» του Γεωργίου Παπανδρέου για δημοψήφισμα κόντεψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Η χώρα άγγιξε την άβυσσο.

Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έβαλαν αμέσως πλάτη για αποτροπή κάθε εφιαλτικής εξέλιξης αποσταθεροποιήσεως της θέσης μας στην Ευρώπη και οικονομικής κατάρρευσης. Προτείναμε μεταβατική κυβέρνηση διαχείρισης των αποφάσεων της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και εξασφάλισης της 6ης δόσης του δανεισμού. Επιπλέον αξιώθηκε η παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου που είναι ήδη γεγονός.

Η νέα κυβέρνηση θα είναι το προγεφύρωμα ομαλότητας μέχρι τις εκλογές.

Το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη με προκοπή. Αυτό το μέλλον μπορεί να το εγγυηθούμε και ο Ελληνικός λαός μπορεί να το κατακτήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ