Ταμείο Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκή Τράπεζα και ιδιωτικά κεφάλαια για το Πάρκο Έρευνας

kentro ereunas

«Δίνουμε ένα σημαντικό ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια για το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου»… Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας μιλώντας στο 2ο  Digital Beach Summit. Φυσικά δεν προχώρησε σε καμία περαιτέρω διευκρίνιση για την χρηματοδότηση καθώς εδώ και μήνες είναι γνωστό ότι το Πάρκο Υψηλής Έρευνας μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο με το 50% του προϋπολογισμού του.

Το έργο βρίσκεται στα πρόθυρα του Ταμείου Ανάκαμψης με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιο Κυριαζή να δηλώνει από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε ότι «είναι στην διαδικασία της ένταξης». Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι να ενισχυθεί κάθε θετική πρωτοβουλία και το συγκεκριμένο πάρκο θα διασυνδέσει όλο το ερευνητικό προσωπικό στην Ήπειρο.

Ως προς την χρηματοδότηση του έργου το τοπίο αποσαφήνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Συνολικός προυπολογισμός λοιπόν τα 50 εκατομμύρια όπως ανέφερε και ο κ. Δήμας.

Το 50%, δηλαδή τα 25 εκατομμύρια θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα 25% θα προέλθει από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ήδη έχει υποβληθεί αίτηση για την χρηματοδότηση.

Το υπόλοιπο 25% θα προέλθει είτε από δάνειο, είτε από προκαταβολές μισθωμάτων που θα καταβάλουν εταιρείες που θα κάνουν συμβάσεις με την Περιφέρεια για να εγκατασταθούν στο Πάρκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ