Χρ. Δήμας: 50 εκατομμύρια για το Πάρκο Έρευνας στην Ήπειρο…

dimas preveza

Μάλλον αρκετές έχει αλλαγές έχει υποστεί η αρχική πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την δημιουργία Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας μίλησε στο 2ο  Digital Beach Summit που γίνεται στην Πρέβεζα και αναφέρθηκε διεξοδικά στις νέες ερευνητικές υποδομές και στα προγράμματα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

«Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αναβαθμίζουμε το σύνολο των ερευνητικών υποδομών της χώρας» ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός κάνοντας στη συνέχεια ειδική μνεία στην Ήπειρο.

Αναφερόμενος λοιπόν στο Πάρκο Υψηλής Έρευνας, πρόταση που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης τον περασμένο Μάιο, ανακοίνωσε αφενός την χρηματοδότηση του έργου, αφετέρου όμως έδωσε ένα περίγραμμα λειτουργίας διαφορετικό ως ένα βαθμό από κείνο που κατά καιρούς παρουσίαζε η Περιφέρεια.

«Μία σημαντική πρωτοβουλία έχει να κάνει με την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου με έδρα τα Γιάννινα για το οποίο δίνουμε ένα πολύ σημαντικό ποσό το οποίο θα φτάσει στα 50 εκατομμύρια» ανέφερε ο κ. Δήμας.

«Πρόκειται για την δημιουργία μιας δομής νεοφυών επιχειρήσεων που θα επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και πανεπιστημίων με σκοπό να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής και να γίνει η Ήπειρος ένα σημαντικό κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας» είπε ο Υφυπουργός αναφερόμενος στο νέο Τεχνολογικό Πάρκο.

Από την περιγραφή απορρέει ότι πρωταρχικός στόχος δεν θα είναι η φιλοξενία των μεγάλων ξένων επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή αλλά η στήριξη μικρών και νέων επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός πάντως δεν ανακοίνωσε ακόμη την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης ωστόσο αν εξευρεθεί το σύνολο της χρηματοδότησης, δηλαδή και τα 50 εκατομμύρια, όπως είπε θα είναι κάτι που θα απαλλάξει την Περιφέρεια από αναζήτηση πόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ