Τα υψηλά και τα χαμηλά  των κομμάτων στο Νομό Ιωαννίνων

eekloges1

Η επόμενη μέρα βρίσκει τα επιτελεία των κομμάτων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να κάνουν τον απολογισμό της εκλογικής αναμέτρησης. Μία εκλογική αναμέτρηση για το αποτέλεσμα της οποίας δεν πανηγύρισε σχεδόν κανείς.

Οι απώλειες για το κυβερνόν κόμμα και στην Ήπειρο είναι μεγάλες. Το ίδιο και στο Νομό Ιωαννίνων όπου έμεινε κάτω από το 28%.

Στο Νομό Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία πήρε το υψηλότερο ποσοστό της στο Δήμο Ζαγορίου. Αυτό ήταν 34,25%.

Πάνω από 30% πήρε στο Δήμο Δωδώνης (32,5) στο Δήμο Μετσόβου (33,70) στο Δήμο και στο Δήμο Πωγωνίου (30,54).

Το χαμηλότερο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο Δήμος Ζίτσας –μόλις 21,3%- ενώ το δεύτερο χαμηλό κατέγραψε στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων (22,51%).

Στο Δήμο Ιωαννιτών η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 27%.

Στο Νομό Ιωαννίνων ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων όπου συγκέντρωσε το 21,7%. Είναι και ο μοναδικός Δήμος του Νομού Ιωαννίνων όπου βρέθηκε πάνω από το 20%.

Το χαμηλότερο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Δήμος Μετσόβου. Με μόλις 12% στον συγκεκριμένο Δήμο, το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ που πήρε την δεύτερη.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε το υψηλότερο ποσοστό στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Έλαβε το 21% των ψήφων, σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Το χαμηλότερο ποσοστό το κατέγραψε στο Μέτσοβο με 12,1.

Το ΚΚΕ πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στο Δήμο Ζίτσας όπου βρέθηκε στην τρίτη θέση με 17,6%.

Η Ελληνική Λύση πήρε το υψηλότερο ποσοστό στο Δήμο Μετσόβου. Μάλιστα είναι και ο μοναδικός δήμος του Νομού Ιωαννίνων που έδωσε διψήφιο ποσοστό στον Κυριάκο Βελόπουλο με 10,6%.

Με 7,1% η ΝΙΚΗ πήρε επίσης το υψηλότερο ποσοστό της στο Δήμο Μετσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ