«Τα βουνά του κόσμου» στο Μέτσοβο!

emp metsovo

«Τα βουνά του κόσμου στο Μέτσοβο..»… Είναι η πρώτη δράση του μεταπτυχιακού προγράμματος που υλοποιεί το ΕΜΠ και με το οποίο άνοιξε η ακαδημαική χρονιά.

Το καλωσόρισμα των φοιτητών έγινε από τον Συντονιστή της κατεύθυνσης Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκο και τον Δήμαρχο Μετσόβου Κ. Τζαφέα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Μετσόβου και παρουσιάστηκαν τα φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τριών βουνών : Σιέρα Μάδρε ντελ Τσιάπας (Μεξικό), όρος Λίβανος (Λίβανος), Όρη Τσιλέντο (Ιταλία). Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των νέων φοιτητών και συμμετείχαν με πολύ κέφι στο παιχνίδι γνώσεων-έκπληξη που ακολούθησε.

Στη συνέχεια, το μάθημα συνεχίστηκε στη φύση,  με περίπατο στο Καρακόλι μαζί με τους ερευνητές Δρ. Δημήτρη Αβτζή  και τον Δρ. Φώτη Ξυστράκη από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι έκαναν μια συναρπαστική «ξενάγηση» στον θεατό και αθέατο κόσμο του δάσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ