Τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα

Οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργήσουν δομές για την υποδοχή και την εκπαίδευση των προσφύγων ορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Στην Ήπειρο δομές για την εκπαίδευση των προσφύγων θα λειτουργήσουν σε επτά Δημοτικά Σχολεία, σε πέντε νηπιαγωγεία και σε τρία Γυμνάσια.

Πρόκεται για τα ακόλουθα:

1ο,2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, 3ο και27ο Δημοτικό Ιωαννίνων, τα οποία θα φιλοξενήσουν παιδιά από το Κέντρο του Κατσικά και 9ο Διαπολιτισμικό και 16ο Δημοτικό τα οποία θα φιλοξενήσουν μαθητές από το Κέντρο της Αγίας Ελένης.

Τα Νηπιαγωγεία που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι το 2ο Φιλιππιάδας για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στην δομή, το 2ο Κόνιτσας, το 1ο Νηπιαγωγείο Κατσικά, το Νηπιαγωγείο Καλπακίου για τα παιδιά που παραμένουν στο Κέντρο Δολιανών και το Νηπιαγωγείο του Αγίου Ιωάννη για τα παιδιά της Αγίας Ελένης.

Αντίστοιχες δομές θα δημιουργηθούν στο 2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά που παραμένουν στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων για τα παιδιά που βρίσκονται στον Κατσικά και στο 2ο Γυμνάσιο για τα παιδιά της Αγίας Ελένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ