Τα στρατόπεδα στο Δημοτικό Συμβούλιο

preveza4Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας, με τριάντα ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το αίτημα από την Λαική Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας για το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο σταδιακά απασχολεί όλο και περισσότερους Δήμους, οι οποίοι με διάφορους τρόπους επιχειρούν να τοποθετηθούν υπέρ των πολιτών που καλούνται να καταβάλουν το έκτακτο χαράτσι.

Το άλλο θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και έχει ενδιαφέρον αφορά στην αποδοχή παραχώρησης χρήσης των αποδεσμευμένων στρατοπέδων του Δήμου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας η κατά χρήση παραχώρηση γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, βάσει της διαδικασίας του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, εφόσον πρόκειται για κοινωφελείς και πολιτιστικούς σκοπούς και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν πολιτιστικά, τα Στρατόπεδα «Σολωμού» και «Αθανασιάδη» ενώ παράλληλα θα ικανοποιηθεί και το αίτημα του Δήμου για διάνοιξη της Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη, σύμφωνα με το υποβληθέν, από πλευράς Δήμου, τοπογραφικό διάγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ