Τα πορτοκάλια θωρακίζουν και την υγεία μας

PORTOKALIA13

PORTOKALIA13Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν να μας κρατήσουν υγιή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε αυτό το μεγάλο φρούτο Η φλούδα μπορεί να αλέθεται και ξηραίνεται και χρησιμοποιείται ως ποτ-πουρί. είναι νόστιμο και πολύ καλό Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα πορτοκάλια.

Τα φλαβονοειδή

Citris πηκτίνη

Bioflavonoid

 

Εσπεριδίνη

Κρυπτοξανθίνη

Φολικό οξύ

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη Β1

Παντοθενικό οξύ

Η βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β2

Κάλιο

Η βιταμίνη Β5

Ασβέστιο

Ψευδάργυρος

Ασκορβικό οξύ

Χαλκός

Μαγγάνιο

Φώσφορος

Η βιταμίνη Β5

Ποια είναι τα οφέλη από αυτές τις βιταμίνες και τα μέταλλα;

Σε μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρή αντι-φλεγμονώδες ιδιότητες που είναι γνωστες ότι μειώνουν την πίεση του αίματος, καθώς και τα επιπέδα χοληστερόλης,

Το phytonutrient βρίσκεται στο εσωτερικό λευκό πολτό της φλούδας, και όχι στο υγρό κέντρο της? Επομένως, δυστυχώς η ωφέλιμη αυτη ένωση πολύ συχνά αφαιρείται με την αποφλοίωση του φρούτου.

Η βιταμίνη C είναι το αντιοξειδωτικό που είναι υδατο-διαλυτο για να βοηθήσει το σώμα να σπάσει ελεύθερες ρίζες και την αποφυγή ζημιών τόσο στο εξωτερικό κυτταρικό τοίχωμα καθώς και το εσωτερικό των κυττάρων. Ελεύθερες ρίζες αν αφεθουν ανεξέλεγκτες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να ξεκινήσει η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σε περιοχές του σώματος όπου η κυτταρική ανάπτυξη είναι ταχεία, όπως το στομάχι και στην εντερική περιοχή, θα βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου από την έναρξη. Αυτό γιατί μια καλή πρόσληψη βιταμίνης C θεωρείται οτι είναι ένας παράγοντας στη μείωση του κινδύνου στον καρκίνο στο κόλον.Ελευθερες ριζες και σε άλλες κυτταρικές δομές και άλλα μόρια μπορεί να οδηγήσουν σε επώδυνη φλεγμονή, καθώς το σώμα προσπαθεί να καθαρίσει από τα κατεστραμμένα μέρη.Η Βιταμίνη C, οποία εμποδίζει την ελεύθερη ρίζα που προκαλεί τη φλεγμονή, βοηθά στην σοβαρότητα των φλεγμονωδών καταστάσεων όπως το άσθμα, την ρευματοειδής αρθρίτιδα, και οστεοαρθρίτιδα.

Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν επίσης οξείδωση της χοληστερόλης. Η χοληστερόλη οταν οξειδώνεται, αρχίζει να συνδέεται με τα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό γίνετε έπειτα πλάκες, και μπορουν να φτάσουν σε σημείο να επιβραδύνουν την ροή του αίματος ή ακόμα να σταματήσει εντελώς την ροή του αίματος, προκαλώντας τους να σπάσουν και να παράγουν μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Δεδομένου ότι η βιταμίνη C μπορεί να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης.

Η βιταμίνη C, η οποία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, είναι καλό για την πρόληψη κρυολογημάτων και μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του αυτιού.

Citrus φαίνεται να προσφέρει την πιο σημαντική προστασία έναντι του οισοφάγου, στοματοφαρυγγική / λάρυγγα (στόματος, του λάρυγγα και του φάρυγγα), και στομάχου. Σε αυτές τις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα μειώθηκαν τόσο πολύ όσο 50%.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το φυλλικό οξύ στα εσπεριδοειδή »προστατεύουν από καρδιακή νόσο. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη μείωση των επιπέδων του παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, ομοκυστεΐνη και καλίου, είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνουν την αρτηριακή πίεση, βοηθώντας έτσι τη μείωση σε εγκεφαλικά και καρδιακές αρρυθμίες.

Ένα πορτοκαλί έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, πολλά από τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν την φλεγμονή, περιέχουν αντι-όγκου και των θρόμβων του αίματος ιδιότητες αναστολής, καθώς και παράγουν ισχυρη αντιοξειδωτική δράση.

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition ενισχύει τις ενδείξεις ότι πίνονταςκαθημερινά ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Πώς να αγοράσετε και να αποθηκεύσετε τα πορτοκάλια σας

Επιλέξτε τα φρούτα που είναι ομοιόμορφο σε χρώμα χωρίς μαλακά σημεία ή μούχλα. αυτα που είναι βαρύτερα τείνουν να έχουν περισσότερο χυμό Μύρισε τα για την ωραία μυρωδιά που έχουν Ωστόσο, αν μυρίζει ξινο ή έχουν μύγες των φρούτων μην το αγοράσεις

Τα Πορτοκάλια μπορούν να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ψυγείο. Όταν τα διατηρείςμε απλή ψύξη, είναι πολύ αναζωογονητικα

Ιδέες

Πριν κάνετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού κρατήστετο κάτω από ζεστό νερό για λίγα λεπτά, έτσι ώστε τα φρούτα θα παράγει περισσότερο χυμό.

Προσθέστε μερικές φέτες στις αγαπημένες σας σαλάτες, γλυκά τσάγια και καφέδες, ή να χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα για κύρια πιάτα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ